söndag, november 11, 2007

Superhjältar...





3 kommentarer:

Anders Karlgren sa...

Bra poäng David! Visst är det så att superhjältar behövs i ett projekt. De behövs därför att de tar ett ansvar som går utanför den egna rollen i projektet. Ansvarstagande personer, för det är personlighet och inte roller det handlar om, täcker upp för andra personligheter som inte tar eller förstår det ansvar deras roll innebär. Testledare, projektledare, arkitekt, utvecklare eller testare, det spelar ingen roll. Det finns de som tar ansvar för sin roll och en bit utanför den och det finns de som gör det de måste göra men inte mer eller knappt det. Nu när jag tänker på det så vore det nog inte helt bra med ett projekt bestående av enbart superhjältar heller.

David sa...

Visst är det så, det handlar mycket om egenskaper också. Fast bara att ha rollen testare i ett projekt förbättrar mycket. Interna leveranser (utveckling till test)ställer tidigare krav på strukturerade leveranser, särskilda testmiljöer ökar medvetandet om att man måste ha koll på miljöfaktorer, testare blir en naturlig länk mellan utvecklare och beställare/acceptanstestare etc.

Och visst igen, man kan inte bara ha hjältar heller. 11 Zlatan på planen skulle inte vinna många matcher. Man måste ha vanliga "grovarbetare" också...

Anders Karlgren sa...

Jag är med dig David och att jobba med testning på ett seriöst sätt är det största lyftet jag varit med om på länge i ett utvecklingsprojekt. Jämfört med det "klassiska" ostrukturerade sättet där utvecklare testar själva och där användaren till slut sitter med allt i knäna.

Ha det!